Päässä pyörii. Jännä homma että joku geenitutkimus paljasti, että saamelaisnaisten geenit johtavat etelä eurooppaan. Suomi ilmeisesti asutettiin sekä etelästä että pohjoisesta viimeisimmän jääkauden jälkeen. Ellei sitten saada lisätodisteita karijoen susiluolan mahdollisista neandertalilaisten asumuksista. Eli silloin suomessa olisi asuttu jo huomattavasti kauemmin.
Sitten säästä. Tuo "ilmaston lämpeneminen" on mielenkiintoinen juttu. Ilmasto kun ei olekkaan lämmennyt enää viime vuosina, vaan jopa kylmennyt paikoin. Viime vuonna mitattiin monissa paikoissa kylmyysennätyksiä. Liekö sitten tämä venäläistutkija (jonka nimeä en muista) oikeassa ennustaessaan että lähitulevaisuudessa on odotettavissa pieni jääkausi. No se ainakin karsisi hieman tätä ylikasvanutta ihmispopulaatiota. Luonto hoitaa homman. Se hyväpuoli tässä ilmastohömpötyksessä on, että sen varjolla saadaan kehitettyä ympäristöystävällisempää teollisuutta. Vaikka suurin ongelma saastuttamisen kannalta mielestäni on ainkain länsimaissa vallitseva kulutushysteria. Kaiken pitää olla uutta ja hienoa ja se vaihdetaan taas uudempaan ja edellinen kaatopaikalle. Ja jotenki sairasta mielestäni että suomessakin yhteiskunta rakennetaan jo sillä periaattella, että kaikkien täytyy asua suurten ostoskeskuksien lähellä, että päästään helposti kuluttamaan. Ja ikäväkyllä maaseutu ja syrjäkylät, eli Suomalaisuus, kuolee pois tätämenoa. Noh ehkä sekin asia muuttuu jos muutamankymmenenvuoden päästä eletään jääkautta
:) Tai sitten tämä nyky trendin mukaista lämmintä kautta. Sekin toisi tullessaan suurehkoa karsintaa ihmispopulaatiossa. Mutta sehän olisi vain luonnon etu. Niinhän se luonto toimii. Esimerkiksi jänispopulaatio kun kasvaa liian suureksi, niin jossain puhkeaa jänisrutto, joka karsii taas populaation sopivaksi. Luonto rules!:) Taas eilen kävin tyttäreni Rosan ja entisen koiramme rokin kanssa metsäretkellä. Muutamia kuvia tuli räpsittyä ja täytyy tänne niitä laittaa ku kerkee. Vaikka ei näitä kukaan koskaan luekkaan:)
Mutta auringon pilkkumäärä on lähtenyt kasvuun, joten seuraavina vuosina saamme nauttia paremmista säistä!